Wat is uitzenden?

Uitzenden is een vorm van dienstverlening waarbij wij personeel aan een organisatie ter beschikking stellen. Indu Group is in dit geval formeel werkgever en de opdrachtgever heeft de dagelijkse leiding en stuurt de werknemer aan. Het voordeel aan uitzenden is dat alle administratieve handelingen en ziekterisico’s bij ons liggen.

Het inhuren van een uitzendkracht is in deze situaties een passende oplossing:

  1. Onvoldoende of geen specifieke (en benodigde) vakkennis bij vaste werknemers aanwezig
  2. Pieken en dalen in de productiviteit door omstandigheden
  3. Vervanging nodig bij tijdelijk uitval of verlof
  4. Eerst aanzien of de werknemer wel bij de organisatie past
  5. Een organisatie meer wendbaar maken

Voordelen van uitzenden?

Uitzendkrachten hebben een aantal voordelen. Lees hieronder welke dat onder andere zijn.

Flexibiliteit

Uitzendkrachten kun je inzetten wanneer je wilt. Je betaalt alleen de gewerkte uren. Als je er na enkele dagen/weken achterkomt dat de werknemer toch niet goed bij jouw organisatie past dan kun je dit makkelijk aangeven. We zorgen ervoor dat jouw wensen worden meegenomen en houden hier rekening mee in het vervolg.

Geen werkgeversrisico

Wij zijn de werkgever van de uitzendkracht en regelen alle personeelszaken. We regelen de uitbetaling van het loon, loondoorbetaling bij ziekte en de afdracht van premies en heffingen. Jij hoeft je dus nooit zorgen om te maken, wij regelen alles!

Gemak

Het hele proces wordt voor je geregeld. Wij gaan op zoek naar kandidaten die voldoen aan het profiel en verzorgen het gehele selectieproces. Het administreren van de ziek- en herstelmeldingen, toekennen van vakantiedagen en verstreken van loonstroken en jaaropgaven wordt ook door ons geregeld.